CROSS-GRAIN HOUSE 

The Cross-Grain House is called so because of its relationship to the unique hill-country setting on which it sits.  Dynamic topography establishes a ‘grain’ upon which the major living spaces of the house are arranged.  Slices of views, movement, and landscape course perpendicularly through the grain of the site, stitching together more intimate spaces into a larger composition.  The result is a collection of moments, each one uniquely interacting with its surrounding landscape, that together form a playful yet cohesive whole.

Location: Bee Cave, Texas | Phase: Completion 2015 | Project Managers: Travis Cook, Audrey McKee | Design Team: Travis Cook, Audrey McKee, Matt Fajkus, David Birt | Design Support: Brandon Hubbard, Thomas Johnston | Photography: Charles Davis Smith, FAIA, Tre Dunham


Selected Press