LOOK+SEE VISION CARE

Look+See Vision Care is now open in South Austin. What started as an empty commercial shell, Look+See Vision Care is a full interior-finish out that includes a relaxing front of house with display area for 800 frames, a casual lounge in ample natural light, and dispensing areas for trying on and comparing various frames and brands. The design also includes an in-house lab where lenses are crafted by hand, specialty testing and evaluation areas, 3 exam rooms, a break area, and offices.

The architecture works closely with existing branding to create a cohesive and comfortable environment that is memorable, recognizable, and functional. Expansion and growth were carefully considered, as all spaces were designed with the future of Look+See in mind. 

Simple and natural materials act as a neutral palette and backdrop for frames, lenses, and customers to stand out. Floating reclaimed wood shelves, built by Hatch Workshop,  are accentuated with painted undersides that articulate the existing Look+See branding colors, providing nuanced bursts of colors against white concrete block walls as the shelves turn and fold around through the space.

Location: Austin, Texas | Phase: Completion 2015 | Project Manager: Ian M. Ellis | Design Team: Ian M. Ellis, Matt Fajkus, David Birt | Photography: Leonid Furmansky 


Selected Press