2017 AIA Austin Homes Tour

Press

"Tour-riffic," Austin Home Magazine, Fall 2017
"The 13 Homes on the 2017 AIA Austin Homes Tour," Austin Monthly, Oct, 2017
"Take a gander at the stunning spots of the AIA Austin Homes Tour 2017," Curbed Austin, Oct, 2017
"Violet Crown: 8 Modernist Homes Showcasing Austin's Subtle Beauty," Architizer, Apr, 2017
"Top 5 Homes of the Week That Celebrate the Outdoors," Dwell Magazine, Apr, 2017
"Dwell Home of the Day: Main Stay House," Dwell Magazine, Apr, 2017
"Featured Homes: Main Stay House," Dwell Magazine, Apr, 2017
"Featured Houses: Main Stay House by Matt Fajkus Architecture," Architectural Record, Jan, 2017 
"Best of Austin: 2016 Critics' Pick - The Main Stay House by Matt Fajkus Architecture," Austin Chronicle
, Nov, 2016
"Main Stay House," world-architects.com, July, 2016
"Main Stay House," Archello, July, 2016
"Main Stay House," Architonic, July, 2016
"Five of the Best Texan Houses on Dezeen," Dezeen, June, 2016
"Matt Fajkus Completes Urban Austin Home with Retractable Glass Walls," Dezeen, June, 2016
"Main Stay House by MF Architecture," Dexigner, June, 2016
"Main Stay House / Matt Fajkus Architecture," Arch Daily, May, 2016
"Main Stay House in Austin," e-architect, May, 2016
"Affordable Main Stay House in Austin Keeps Occupants Cool Without Air Conditioning," Inhabitat, May, 2016
"This Texas Home is ready to entertain," Contemporist, March, 2016
"Main Stay House by Matt Fajkus Architecture," Design Milk. May, 2016
"Main Stay by Matt Fajkus Architecture," Architects + Artisans, April, 2016

 

MAIN STAY HOUSE

Location: Austin, Texas
Project Manager: Sarah Johnson
Design Team: Sarah Johnson, Matt Fajkus, AIA, David Birt
Design Support: Justin Ford, Brandon Hubbard, Jose Gallegos
General Contractor: Brodie Builders
Interior Design: Joel Mozersky Design
Landscape Design: Open Envelope Studio
Structural Engineer: Smith Structural Engineers
Phase: 
Completion 2015

 

The Main Stay House (Lindell Residence) exists as a straightforward proposal, with paring down the components of a house to a minimal amount of planes and openings, on an urban infill lot. The scheme is anchored by a staircase which bifurcates the layout to provide a clear division between the common and private zones of the house. The staircase is clad in gray masonry both externally and internally, providing a clear reading of the massing from the all outside angles. The masonry also contrasts an otherwise muted interior atmosphere of smooth, desaturated surfaces.
 

Photography:
Charles Davis Smith
Twist Tours
Bryant Hill
MF Architecture